Stiekem is het toch wel erg fijn als een hotel net open is: muren die nog strak in de verf staan zonder sporen van vorige bezoekers. Het servies en glaswerk dat je uit de kast tegemoet blinkt. Strakgemaaide gazons en het interieur natuurlijk helemaal spot on.

Laat er nou net een hotel geopend zijn waar je dit allemaal kan ervaren. Hotel Beekhuizen in Velp glanst van nieuwigheid en is daarbij ook nog eens gelegen in een van de mooiste stukjes Nederland.

Boutique Hotel Beekhuizen

In april 2020 opende dit kleinschalige boutiquehotel z’n deuren. De timing was gezien de coronacrisis misschien niet ideaal, maar nu het erop lijkt dat vakantie in eigen land voorlopig ‘het nieuwe normaal’ wordt, is deze nieuwe speler een zeer welkome. Want de 21 (junior) suites en lodges van Beekhuizen zijn meer dan mooi.

Elke kamer heeft z’n unieke look met hippe behangetjes, touches of gold en allerlei tinten groen, blauw, bruin en een beetje roze. Heel Insta-fähig en vooral heel erg on trend. Maar minstens zo belangrijk; aan alle comfort is gedacht. Een Nespresso-apparaat, een thee-assortiment, badproducten van Babor en in de lodges zelfs een keuken.

Wij verbleven in de Arcadië Lodge; twee verdiepingen tellend met een groot loungeterras direct aan de aangrenzende beek. Eigenlijk was alles aan deze ‘home away from home’ fijn: de pelletkachel, de openslaande deuren rondom naar het grote zonneterras en naar het bos aan de andere kant, het bed. Het bed! Ik heb in veel verschillende bedden geslapen, maar deze staat met stip op een.

Bakhuis

Iets stroomopwaarts -ook weer met zonneterras aan de beek- bevindt zich het Bakhuis; de ontbijt- en loungeruimte van het hotel. Voor een ontbijt, hapje eten of een drankje uit de Honesty Bar. Je cappuccino, G&T of snack pak je gewoon zelf en noteer je netjes, om vervolgens neer te ploffen en te relaxen bij het geklater van het miniwatervalletje,

Arnhem

Hoewel… neerploffen is best een beetje zonde. Want de omgeving is mooi en er is zoveel te doen. Mountainbikerswalhalla De Posbank is op loopafstand (ok ok, fietsafstand) en vanaf het hotelterrein loop je sowieso direct het bos in. Arnhem ligt op slechts een autoritje van tien minuten en barst van de leuke restaurants, winkels en natuurlijk het befaamde Modekwartier.

Wij togen naar het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Rheden om de kinderen even te laten uitrazen in de natuurspeeltuin. Fijne bijkomstigheid: de wondermooie omgeving en de hangmatten all over the place. Die we uiteraard a la minute innamen.

 

Ook naar hotel Beekhuizen? Klik hier voor de link naar hun website. Wist je dat er op de Veluwe ook een heerlijke oplaadplek is voor een flinke portie me-time? Liever met het gezin op pad? Laat je dan inspireren door deze kidsproof-tips.