Wanneer je op de Bredase Haagweg staat, moet je twee keer kijken om het verborgen paadje naar Huize Druivelaar te ontdekken. Maar zodra je hem ingaat, heb je gegarandeerd je eigen Notting Hill-moment; remember Hugh Grant, die zich al ‘oopsie-daisyend’ over een tuinhek werkt, waarna hij even later vol verwondering in een weelderige Londense stadstuin staat? Hetzelfde effect heeft binnenkomst bij Huize Druivelaar.

Huize Druivelaar

Wachtend op een vlucht naar Japan scrolde Chantal door Facebook, waar ze haar droomhuis voorbij zag komen. Een boerderij uit 1902 met een ruim honderd jaar oude druivenkas en een stadstuin van 2600m2 zou binnenkort te koop komen. De timing was gezien de rondreis naar Japan op z’n zachtst gezegd niet handig. Maar kennelijk was het ment to be, want bij terugkomst van de reis stond Huize Druivelaar nog steeds te koop. Chantal en Rutger gingen kijken en waren niet veel later trotse eigenaar. Afgelopen Pinksteren opende de bed & breakfast de meer dan aantrekkelijke deuren.

Kristallen en Zundertse kaas

Ontbijt in de tuin

Dat Chantal een Hotelschoolachtergrond heeft moge duidelijk zijn; aan alles is gedacht. Van de kristallenset op het nachtkastje, die moet bijdragen aan een goede nachtrust, tot het in de bloementuin uitgeserveerde ontbijt met lokale producten. Al dit Brabants goed haalt Chantal tijdens haar dagelijkse rondje op de bakfiets direct bij boeren in de omgeving.

De -nu nog- twee kamers tellende Bed & Breakfast heeft een aantal heel goede redenen om a la minute af te zakken naar het zuiden. Allereerst het feit dat je slaapt in een druivenkas van een eeuw oud, die volhangt met tierig woekerende wingerds. Alsof je zo Zuid-Frankrijk instapt.

Dat mediterrane gevoel is gaat verder in de secret garden achter de kas. Een wilde tuin vol met zoete geuren, vogelgekwetter en overal waar je kijkt bloeiende bloemen. Priƫlen overwoekerd met rozen, kruip-en-sluip-door-paadjes omzoomd door veldboeketten en een tweepersoons schommel -je raad het- tussen de bloemen. Niet voor niks is Huize Druivelaar een geliefde trouw- en fotoshootlocatie.

Japans chique

Hoe bont de tuin is, des te ingetogener is de inrichting van de kamers. Ingetogen groen, stijlvol met een tikje Japan; behang met Japanse Den-print en Feng Shue-chique meubels. Marie Stella Maris producten in de badkamer en naast de Nespressomachine thee van Joan uit Zundert. Uiteraard biologisch en lokaal.

Breda

Vanuit de wijk Princenhage sta je met tien minuten in het centrum van Breda, waar je je dagen kan vullen met zoveel leuks. De Van Gogh-fietsroute, een bezoekje aan de Grote Kerk, meer dan goed shoppen (check vooral de Wilhelminastraat!) of urenlang op het terras hangen. Vergeet bij dat laatste vooral de binnentuin van Anne & Max en het fijne terras van De Botanist niet.

 

Ook zin gekregen in deze bijzondere plek? Op de website van Huize Druivelaar maak je een reservering. Liever naar een andere stad in Nederland of daarbuiten? Laat je hier inspireren!

Maison M