Maison M

Ik ben Marieke Gouka oprichtster van Maison M, journalist en online redacteur. Sinds ik ooit – in een ver verleden- als stewardess de wereld over reisde, voel ik altijd een drang om op pad te gaan. Alleen, met mijn geliefden of met vrienden. Op zoek naar al het moois dat de wereld te bieden heeft.

Maison M gaat over het ontdekken van de fijnste reishotspots, maar vooral over genieten van het leven. Ik verzamel voor jou de mooiste adresjes en inspireer je met artikelen om de tijd van je leven te hebben.

About me

✔️ Journalist

✔️ Reiziger

✔️ Moeder

✔️ Luxe lover

✔️ Nieuwsgierig

✔️ Op zoek naar mooie avonturen

Als ik reis..

… dan vergeet ik de waan van de dag. De waan van werk, gezinsleven, sociale verplichtingen. Als ik reis verwonder ik me over hoe mooi de wereld is, over de verschillen in landschap en culturen en over de vele overeenkomsten tussen mensen met uiteenlopende achtergronden.

Reizen doe ik het liefst zo vaak mogelijk. Van een kleine B&B in Nederland tot een avontuurlijke rondreis in Bhutan; elke reis brengt weer iets anders. Rust, inspiratie of inzichten. Wat het ook brengt; het is altijd waardevol.

Als ik schrijf…

…dan vergeet ik de tijd. Uren kunnen verstrijken, zonder dat ik daar erg in heb. Wanneer ik in de juiste flow zit, lijken de woorden als vanzelf uit mijn vingers te komen. Als een vloeiende stroom vanuit mijn hart en hoofd op papier.

Het mooie is dat ik met schrijven mijn boterham verdien. Een aantal dagen per week schrijf ik als journalist voor opinieprogramma Nieuwlicht. Daar geef ik woorden aan maatschappelijke issues. Meestal objectief en feitelijk, maar soms ook persoonlijk in een column.

Als freelancer schrijf ik voor verschillende tijdschriften. Interviews wissel ik af met inhoudelijke dossiers met verdiepende inhoud.

Samenwerken?

Tuurlijk, ik sta altijd open voor leuke samenwerkingen. Mail me gerust op info@maison-m.nl

 

 

Skills

Journalist, klik hier voor een aantal artikelen die ik geschreven heb

Eindredactie, I love punten en komma’s!

Online specialist; SEO, Google Analytics, contentstrategie

Me in graphics:

%

Travel lover

%

Schrijven

%

Enjoying life....!