About me

Ik ben Marieke Gouka oprichtster van Maison M, journalist en (televisie)redacteur. Ik ben getrouwd met Alexander en moeder van Cathelijne en Timo. Maison M gaat over het ontdekken van de fijnste reishotspots, maar vooral over genieten van het leven. Ik verzamel voor jou de mooiste adresjes en inspireer je met artikelen om de tijd van je leven te hebben. Alleen of met je geliefden.

About me

Ik ben moeder van twee prachtige kinderen, vrouw van een fantastische man. Ik hou van het leven in al zijn aspecten en met al zijn tegenstellingen. Reizen, gezinsuitjes, eten, uitgaan met vrienden en vriendinnen, met ziel en zaligheid werken, maar ook op de bank liggen met een mooi boek of tot rust komen op de yogamat; it’s all me.

Het leven bruist, maar om het allemaal vol energie te willen en kunnen doen, heb ik met regelmaat me-time nodig. Geen verplichtingen, geen kinderstemmetjes die roepen, geen buitenwereld met al z’n verleidingen… Gewoon even niks, zodat ik tot rust kan komen en op kan laden. Zodat ik kan voelen wat ik écht nodig heb en waar ik gelukkig van word. Soms duurt dat ‘even niks’ een kwartiertje en soms ga ik er een weekend op uit, zodat ik daarna weer al mijn verschillende rollen kan vervullen. Al mijn fijne adresjes en handige life hacks deel ik graag met jou. Waarom? Omdat ik geloof dat je geluk niet voor jezelf moet houden, maar juist moet delen. Bij deze!

Ervaring

“Wat is het toch knap dat jij zo goed voor jezelf kan kiezen” is iets wat ik vaak van anderen te horen krijg. Vooral vrouwen zijn geneigd zich te schikken naar de buitenwereld en de wensen van anderen belangrijker te maken dan hun eigen wensen. Zo worden we vaak opgevoed. Ik deed het zelf precies zo; alles voor het werk, geen uitje missen met vrienden en bekenden, een betrokken moeder zijn op school en ga zo maar door. En hé, het lukte. Alle ballen hield ik toch in de lucht? Dat ik vaak pijn in mijn nek had en slecht sliep vergat ik voor het gemak even.

Maar toen werd alles anders….

Ik kreeg een ziek zoontje. Ineens stond mijn zorgeloze leven op zijn kop en stond alles in het teken van medische zorg, ziekenhuisopnames, polibezoeken en therapieën. En ondertussen had ik ook nog een peuterdochter die liefde en aandacht verdiende, een man die naast zijn fulltime baan vaak de nachten in het ziekenhuis bleef, een baan die ik graag wilde blijven doen en een -inmiddels wel wat beperkter- sociaal leven. Want ook nu weer was ik ervan overtuigd dat ik de boel wel draaiende kon houden. Superwoman herself. Je kan jezelf heel lang voor de gek houden, maar het onvermijdelijke gebeurde; ik stortte in. En niet zo’n beetje ook. Toen ik op een gegeven moment met een ambulance werd afgevoerd vanwege een hartvliesontsteking, werd ik eindelijk wakker. Dit kon zo niet langer. Het zinnetje “Zet eerst uw eigen masker op en daarna pas dat van uw kinderen” -ooit, in een ver verleden was ik stewardess- kreeg meer betekenis dan ooit.

Inzicht

Om de hectiek van het leven met een ziek kind te kunnen dragen, moest ik eerst goed voor mezelf gaan zorgen. Ik realiseerde me dat ik het fundament was van een heleboel dingen. En hoe steviger het fundament, hoe meer solide de bouwwerken erboven konden staan. En ik ben het vanaf dat moment gaan doen; voor mezelf zorgen. Het was zo makkelijk en zo logisch. Waarom had ik dit niet veel eerder gedaan? En waarom moest ik eerst zo genadeloos hard onderuit gaan, voordat ik tot dit inzicht kwam? En wat maakte dat zoveel vrouwen het ook niet deden?

Missie

Mijn missie is om vrouwen goed voor zichzelf te gaan laten zorgen. Women rule the world! Pas als je in de ratrace die het leven is zo nu en dan stil durft te gaan staan, kan je tot rust komen en opladen. Dan kan je nagaan bij jezelf wat jij wil en waar jij gelukkig van wordt. Je verdient het om de beste versie van jezelf te zijn.

Skills

Life Coach, klik hier voor mijn blog

Columnist en journalist, klik hier voor mijn columns voor Famme. 

Producer en redacteur in de media

Me in graphics:

%

Travel lover

%

Life Advisor

%

Enjoying life....!