Foto: Lindeval

De Waddeneilanden zijn altijd een goed idee. Ik vind ze allemaal heerlijk, maar Vlieland staat met stip op één. De rust, de kleinschaligheid, het gevoel heel ver weg uit Nederland te zijn… En dat alles na een boottocht van slechts anderhalf uur, die voor mij trouwens al part of the fun is. Niks leuker dan uitwaaien op het dek en proberen je frietjes weg te houden van friethongerige meeuwen die de hele vaart meezweven.

Foto: Lindeval

Lindeval

Hoewel de luxe van een hotel prettig is, is het soms ook fijn om in een relaxed huis te verblijven. Lekker in je pyjama ontbijten, een beetje bankhangen achter een film of uitgebreid kokkerellen. Vakantiehuis Lindeval is er een in de buitencategorie, verstopt in de laatste duinpan voor het strand.

Op het terras rondom heb je altijd wel ergens een zonplek. Vanaf datzelfde terras kronkelt een privé zandpaadje de duin af, het schelpenpad op richting strand. Nog één duin over en je staat op het kilometerslange Noordzeestrand.

Groot en (meer dan) goed

Lindeval is van binnen strak, clean en smaakvol. Best een unicum voor een vakantiewoning. Of je nou in de grote eetkeuken zit, voor de houtkachel in de woonkamer of languit op de bank in de speel- annex televisiekamer; het huis voelt gezellig en heel erg thuis.

Maar het allerbeste is zonder twijfel het enorme Turkse stoombad in het souterrain van de villa. Scrubje mee, masker op en liggen maar. Om er na een half uur herboren uit te komen. Of toch nog heel even een zonnebankje meepakken. En ja; niet gezond en ook rimpeltechnisch niet het beste idee. Maar ja, hij staat er toch…

Met zes slaapkamers en drie badkamers is het huis ruim genoeg voor meerdere gezinnen of een grote vriendengroep. Het fijne is dat twee slaapkamers en één badkamer zich in het souterrain bevinden, waardoor je ook nog eens genoeg privacy hebt.

Artikel gaat verder onder de foto

Vlieland

Soms vragen mensen me waarom ze naar Vlieland zouden moeten gaan ‘want er is daar toch niks te doen?’. ‘Klopt!’ is dan meestal mijn antwoord, want dat is precies wat ik zou fijn aan Vlieland vind. Geen auto’s, weinig prikkels, geen waslijsten met high light’s die in het echt toch vaak tegenvallen.

Toch biedt Vlieland stiekem genoeg vertier, maar verwacht geen ‘groots en meeslepends’. Spendeer uren op de eindeloze stranden om schelpjes te zoeken en te wandelen. Strijk neer bij het Badhuys voor ontbijt, borrel of een lekkere hap eten. Ondertussen kunnen de kinderen dagelijks surfen, bodyboarden, strandjutten of brandingkajakken bij het naastgelegen Vlieland Outdoor Center. Toch behoefte aan meer prikkels? De Dorpsstraat is dan wel de enige winkelstraat van het eiland, maar biedt met zaakjes als Leut, Eb & Vloed en Oversea voldoende fun.

 

 

Wil jij je ook de koning te rijk voelen in Lindeval? Met deze link bezoek je de website. Wel naar een eiland, maar dan met zonzekerheid? Wat dacht je van Griekenland?

Maison M