Instaproof, een beetje een vreemde eend, maar vooral supercool. Het Summercamp Hotel op Martha’s Vineyard is de hotspot van het eiland. Gelegen in de haven van Oak Bluffs, een van de stadjes waar de ferry’s vanaf het vasteland arriveren. Aan de voorzijde zicht op de witte zeiljachten in het glinsterend blauwe water, aan de achterkant op de pastelkleurige Gingerbread Cottages.

Summer Camp

Zodra je de lobby binnenloopt zie je licht, frisheid en vrolijkheid. Zeeblauw en diverse tinten geel zorgen voor een instant vakantiegevoel. Voor de ramen hangen witte hangstoelen met zicht op de haven. Op de grote veranda staan schommelstoelen en loungebanken die uitnodigen om de hele dag te blijven relaxen en genieten van het uitzicht. Niet doen, er is zoveel moois te zien op dit eiland.

Fun is een van de belangrijkste peilers van het hotel. Bevrijd je innerlijke kind in de game room en stort je op een potje Twister of tafeltennis. Op een hoogglanswitte tafeltennistafel met knalgele batjes. Dat dan weer wel.

In de Camp Canteen staat de hele dag gratis koffie, thee en warme choco voor je klaar. Bij de bar koop je ’s ochtends je yoghurt met granola. Snacktrek? Ga voor de good old Cracker Jacks. Lekker retro, heel erg Amerikaans.
Er is geen restaurant in Summercamp. Maar de juicebar ligt naast het hotel en als je de hoek om slaat, vind je talloze restaurants en barretjes.

Kamers en suites

Kamers en suites zijn er in alle maten en voor ieders budget. Een ding hebben ze gemeen; ze zijn allemaal even mooi. Frisse houten vloeren, de inrichting in blauw en wit en leuke details zoals een Tivolispeler naast je bed. Vraag bij het boeken om een kamer met balkon of dakterras. Niks fijner dan daar neer te ploffen als de zon ondergaat en de lampjes in de haven een voor een aanspringen.

Omdat het pand historisch is zijn de trappen smal en kronkelen ze door het hotel. Super charmant, maar niet heel handig met buggy’s of rolstoelen. Een puntje om rekening mee te houden wanneer je overweegt om dit hotel te boeken.

Martha’s Vineyard

Martha’s Vineyard was een van de grootste verrassingen tijdens de rondreis die we maakten door een aantal oostelijke staten van Canada en Amerika. Groter dan gedacht, mooier dan gedacht en nóg leuker dan gedacht. Waarom? Dat lees je in het artikel over onze rondreis.

 

 

Ook naar dit bijzondere hotel? Bekijk hier de website van Summercamp.