Stel je eens voor: je wordt wakker van tsjilpende vogels en kwakende kikkers. Je ademt diep in en ruikt de verfrissende geur van bomen en varens. Slaapdronken loop je op blote voeten de trap af en stap je naar buiten. De ochtendzon schijnt haar eerste stralen tussen de bomen door. Je neemt een aanloop en duikt in het spiegelgladde water van je eigen zwemvijver. Konijnen zijn je enige toeschouwer en kijken nieuwsgierig vanuit de struiken. De dag kan beginnen.

Moose Meadow Lodge & Treehouse

Een scene uit een romantische Hollywoordfilm? Nope. Een waargebeurd verhaal uit onze reis door de oostelijke staten van de Verenigde Staten en Canada. In onze zoektocht naar een mooie accommodatie in Vermont stuitten we op de Moose Meadow Lodge & Treehouse. Vooral het woord treehouse maakte nieuwsgierig en verleidde ons direct dit hotel te boeken. En onze nieuwsgierigheid werd meer dan rijkelijk beloond. Slapen in een boomhut midden in het groen is bucketlist material.

De lodge bestaat uit vier gastenkamers en een boomhut. De gastenkamers bevinden zich in het hoofdgebouw, waar ook een grote keuken en woonkamer zijn. En de heren des huizes; Willie en Greg. Greg staat bij ontvangst letterlijk met open armen klaar voor een dikke Amerikaanse hug met als gevolg dat je je binnen één tel thuis voelt én hem als nieuwe BFF wil. Na een carrière in de zakenwereld heeft Greg het roer omgegooid en is de lodge een paar jaar terug gestart. Samen met Willie -professioneel violist en Gregs levenspartner- heeft hij één missie: zorgen dat je een geweldig verblijf hebt. En die missie volbrengen ze meer dan ruimschoots.

Treehouse

Op een paar minuten lopen achter de lodge staat verscholen in het groen de boomhut. Zelfgebouwd, twee verdiepingen hoog en met het mooiste uitzicht denkbaar. Op de eerste verdieping bevindt zich de woonkamer, die dankzij twee opklapbare stretchers ook fungeert als slaapkamer voor de kinderen. Boven in de boomtoppen is de ouderslaapkamer. Douchen doe je buiten op het terras. Misschien even slikken, maar als je eenmaal achter het douchegordijn staat met uitzicht op een stralende sterrenhemel, verlang je geen seconde meer naar de luxe van een normale badkamer.

De allergrootste troef van de boomhut is toch wel het omringende terrein. De privé zwemvijver met steiger, de hangmat tussen de bomen, het romantische schommelbankje aan de bosrand… Het nodigt allemaal uit tot vertragen en onthaasten. Terwijl de kinderen op hun buik op de steiger liggen om visjes te spotten, heb jij tijd voor een boek. Of voor misschien wel even helemaal niks.

Hiken op eigen terrein

Mocht je wel zin hebben in wat meer actie; het terrein is zo groot dat het een eigen hike trail heeft. Het pad loopt door een bos van esdoornen (waaruit Maple Syrup getapt wordt) naar de Sky Lodge; een uitkijkpunt boven op de heuvel. Wij liepen de hike direct na het opstaan; schoenen onder de pyjama’s aan en gaan. Een pittige klim, maar het uitzicht is fenomenaal. Wanneer je de vallei onder je ziet, gehuld in nevelen, terwijl de ochtendzon deze probeert op te lossen, realiseer je je dat er weinig plekken op aarde zo mooi zijn als dit kleine paradijsje weggestopt in de bossen van het prachtige Vermont.

Na de ochtendhike schuif je aan bij het ontbijt in de lodge. Willie en Greg bakken eitjes, pannenkoeken, wentelteefjes, zorgen voor vers fruit en voorzien je van tips over al het leuks in de omgeving. Want Vermont is niet alleen mooi, maar ook verrassend veelzijdig…

 

 

 

Ook naar de Moose Meadow Lodge & Treehouse? www.moosemeadowlodge.net