Je hebt hotels en hotéls. The Mark is er eentje in de buitencategorie. Een plek waar je voor altijd wil blijven omdat het zo mooi is. En omdat iedereen er zo aardig is. En omdat het in New York is. Hartje New York. En dat alleen is al is reden genoeg om nooit meer weg te willen.

The Mark

Hoe kies je een hotel uit als je naar New York gaat? De keuze is overweldigend, elke wijk heeft wat leuks en de keuzemogelijkheid is groot. Toch sprong The Mark er al vrij snel uit toen we op zoek gingen naar een hotel in New York om onze drieweekse rondreis door een aantal oostelijke staten van de V.S. en Canada in stijl af te sluiten. Of het nu kwam door de Garance Dore-achtige illustraties op de website of juist door de zwart-wit gestylde kamers; de keuze was snel gemaakt.

Central Park

Gelegen op 77th street ter hoogte van Madison Avenue is The Mark de perfecte uitvalsbasis om alle hoeken van de stad te verkennen. Hoewel er een auto ter beschikking staat om je op elke willekeurige plek down town af te zetten, is het veel leuker om de hotelriksja te nemen. Uiteraard een perfect gestylde variant in de herkenbare zwart-wit streep.

Central Park ligt aan de overkant van de straat, waardoor het voelt alsof het hotel over z’n eigen achtertuin beschikt. Bestel een ‘The Mark Picnicmand’, gevuld met luxe hapjes, neem een kleedje mee en onttrek je even aan de drukte van de stad. Uitgegeten? In het botenhuis naast de vijver vind je een The Mark zeilbootje, alleen beschikbaar voor hotelgasten.

Kamers, suites en een heleboel extra

De kamers en suites zijn prachtig. Stuk voor stuk. Alle details kloppen; de zwart-witte badkamervloer, de illustraties op de shampooflesjes en de wigwam om te spelen op de kinderkamer. Nog veel belangrijker dan deze uiterlijkheden is het personeel, dat je direct bij naam noemt en altijd in is voor een praatje. Of voor een twee-tegen-een-ninjagevecht in ons geval.

Wat je niet mag overslaan is het ontbijt in het restaurant. Geen stampvol buffet, maar een a la carte menu met cold pressed juices, home made granola’s en blue berry panckes. Onder andere. Zin in iets anders? Geen probleem; het personeel regelt het voor je.

Waar zit het hem nou in, de kracht van The Mark? Ik denk het feit dat alles klopt, zonder dat het over the top voelt. De moeiteloosheid die er hangt, het grapje door de conciërge, het hotdogkraampje voor de deur, uiteraard in zwart-witte streep. Het zijn de ogenschijnlijk kleine dingen die ervoor zorgen dat wij in New York alleen nog maar hier willen slapen.

 

 

Alles weten over The Mark, New York? Klik hier voor de website.