Tijd voor jezelf tip: een kleurconsult van Colour me Beautiful.

Het stond al een tijd op mijn wensenlijstje om goed en grondig kleuradvies te krijgen. Welke kleuren staan me goed en welke niet? Eén blik op mijn kledingkast verraadt dat ik geen idee heb. De hele regenboog is vertegenwoordigd. Hoewel je van een fervent shopper misschien meer verwacht, is niks minder waar. Ik doe maar wat.

Dus op een zonnige morgen bezoek ik Kari, kleurconsultant van Colour me Beautiful. Zonder make-up op om een zo puur mogelijke analyse te krijgen. Kari legt uit dat er gewerkt wordt met zes kleurdominanties. Dit zijn:

  • warm (warm)
  • koel (cool)
  • diep (deep)
  • licht (light)
  • helder (clear)
  • gedempt (soft)

Diep
Met behulp van lappen stof bepalen we mijn hoofddominantie: diep. Zwart en donkerbruin zijn goede kleuren voor mij, maar ook flessengroen, aubergine en scharlakenrood staan prachtig. De combinatie met koele tonen zorgt voor tinten als petrol, fuchsia en frambozenroze. Ook die kleuren hebben een mooie uitwerking op mijn gezicht.

Welk verschil?
Wanneer je een kleur draagt die past bij jouw kleurdominantie, zie je direct verschil in je gezicht. Bij mij spreken mijn ogen veel meer en wordt mijn huid egaler. Zachte en warme kleuren maken me bleek en mijn huid lijkt er vlekkeriger door.

Make-up advies
Kari trekt het principe van kleurdominantie door in mijn make-up. Colour me Beautiful heeft een eigen make-uplijn passend bij de dominanties. Lipgloss Sangria zou ik zelf nooit uit de schappen hebben gepakt, maar hij staat zo mooi. Het bijpassende lippotlood en de perfect matching foundation neem ik ook meteen maar mee.

Shoppen met een mapje
Met een mapje vol kleurstalen stap ik tweeëneenhalf uur later weer naar buiten. Vanaf nu shop ik met dit mapje in mijn tas en voorkom ik hopelijk een heleboel miskopen.

Een kleurconsult van Colour me Beautiful is niet goedkoop. Ik betaalde EUR 160,-, maar Kari nam dan wel ruimschoots de tijd. En ik kreeg zelfgebakken chocoladetaart aangeboden. Soms moet je het jezelf gunnen. En ik kan zonder overdrijven zeggen dat ik de rest van mijn leven profijt ga hebben van deze kleurenanalyse.