“Kijken naar wat er wél is, in plaats van focussen op wat er niet is.” Dat is wat Yfke -oprichtster van LIEFKE- graag wil. LIEFKE is ontstaan vanuit de wens om stil te staan, om de tijd te nemen en om ruimtes leeg te laten. Een tijdschrift uniek in zijn soort. Zonder schreeuwerige reclames, felle kleuren en gezochte inhoud, maar vooral mét betekenisvolle inhoud en heel veel mooie plaatjes.

LIEFKE: puur, eerlijk en alledaags

Het is wat opvalt zijn de waanzinnig mooie foto’s, veelal in rustige, natuurlijke kleuren. Waar afbeeldingen meestal dienend zijn aan de verhalen, is het hier haast andersom. De foto’s trekken. Je wil kijken en dan pas weten wat er eigenlijk staat. En dan blijkt wat er staat net zo mooi als de foto die je aandacht zo greep. Verhalen over kleine alledaagse dingen. Een stuk natuur in Nederland. En dan niet de gebaande paden, maar juist die ene plek waar je zomaar voorbij zou lopen. Maar als je dan wel even stilstaat zoveel moois kan ontdekken.

Ook zijn er portretten van bijzondere interieurs, hotspot’s en mensen. Niet omdat ze instaproof of hip zijn, maar juist omdat ze uitblinken in het alledaagse of het pure. Omdat ze met hun daden en verhalen proberen zo eerlijk mogelijk te leven. Artikelen over rust, balans en positiviteit. Recepten met slechts een paar ingrediënten. Geen ingewikkeld gedoe, maar écht, overzichtelijk en van goede kwaliteit. Net als het magazine zelf.

Verantwoord geproduceerd

In het kader van practice what you preach wordt LIEFKE zo duurzaam mogelijk geproduceerd en in eigen beheer uitgegeven. Goed zorgen voor jezelf en goed zorgen voor de wereld om je heen. Een absolute aanwinst in tijdschriftenland.