Gurney’s -voluit Gurney’s Montauk Resort & Seawater Spa- is alles wat je van een high end Hampton’s hotel verwacht; luxe, personeel dat het vuur uit z’n sloffen loopt en een overvloed aan faciliteiten en services. Een plek om je in de watten te laten leggen en te genieten aan het hagelwitte zandstrand van Long Island’s kustlijn.

Gurney’s indoor

Een verblijf in Gurney’s kan je doorbrengen in een van de 146 kamer, suites of cottages. De cottages hebben een groot terras en liggen direct aan het strand. Naar goed Amerikaans gebruik is alles groot en zo ook de kamers. Heel fijn is de keuken die erin zit. Soms is het lekker om eens even een avond niet uit eten te gaan, maar om in je kloffie een simpel hapje te eten.
Maar -eerlijk is eerlijk- op vakantie kook ik liever niet dan wel. En dan zit je goed in Gurney’s; je kan de hele dag door eten in een van de vijf bars en restaurants. Van Amerikaans comfort food tot Italiaans sea food. Het is allemaal even lekker. Favoriet is Corso Coffee, waar niet alleen lekkere bonenkoffie te krijgen is, maar ook gezonde sapjes, salades en vers bereide broodjes.

Gurney’s actief

Hoewel een dag relaxen op een strandbed natuurlijk helemaal niet verkeerd is, kan je ook lekker actief bezig zijn. Er is een binnen- en buitenzwembad, een grote fitnessruimte en een compleet aanbod van allerlei yoga-, dans- en pilateslessen. Voor de echte sportievelingen is er de mogelijkheid om golfsurflessen te volgen op het strand voor het hotel. En geloof me; dat is niet voor de faint-hearted. De stroming voor de kust is sterk en de golven zijn hoog. Montauk is niet voor niets surfers paradise.

Gurney’s is een fijne combinatie met een bezoek aan New York. Op slechts een paar uur rijden sta je downtown Big Apple. Voor ons waren de Hampton’s de op een na laatste stop tijdens onze rondreis door de V.S. en Canada.

 

Ook een paar dagen relaxen bij Gurney’s? Klik hier om een kijkje te nemen op hun website.