Ekies All Senses Resort in Sithonia, Chalkidiki, Griekenland. Een mond vol voor een verborgen parel in een ongerept stukje Griekenland. Ver weg van het massatoerisme, gelegen in de azuurblauwe baai van Vourvourou. Een plek waar Griekse traditie hedendaags design ontmoet en waar ongedwongen relaxen hand in hand gaat met coolness pur sang.

Chalkidiki

Op ruim honderd kilometer ten zuiden van Thessaloniki, ligt Chalkidiki. Ook wel als Halkidiki geschreven. Deze landtong met drie schiereilanden kent vooral toerisme uit Griekenland, hoewel de regio steeds meer oppopt in Nederlandse reisgidsen. Vooral het schiereiland Kassandra heeft een aantal luxueuze resorts. Sithonia daarentegen is nog ongerept en staat bekend om haar witte stranden en groene naaldbomen die de kustlijn sieren.

Ekies

En die naaldbomen, die ruik je. De geur van fris groen is het eerste wat opvalt, zodra je het terrein van Ekies oprijdt. Daarna het frisse wit van de huisjes in combinatie met de kleurrijke accessoires. Sowieso is het resort -overigens een misleidende naam gezien het kleinschalige karakter van het hotel- een lust voor het oog. Licht, luchtig, transparant met altijd de glinstering van de zee op de achtergrond. Een zwembad met riante daybeds en parasols in de vorm van grote lampenkappen. Poolbar Lagus serveert er cocktails, fruitshakes of lattes. Je hoeft er je loungebed niet voor af te komen.

Liever zee dan zwembad? Ekies ligt aan het kraakheldere baaitje van Vouvourou, met ook hier weer comfortabele strandbedden. Inclusief dikke matrassen, want comfort is in het hotel het grootste goed. Strandbed zat? Dan waad je een paar meter naar de Balilook-hangmat, waar je je met je voeten in zee op een onbewoond eiland waant.

Dan de kamers. Of je nou voor de White Suite gaat -inderdaad, helemaal wit met hier en daar een gouden accent-, voor de Penthouse Suite met privé jacuzzi op het dak of voor de Family Suite met plunge pool; mooi is een understatement. Alles klopt. De serene kleuren, de CoCo-Mat matrassen, de Nespressomachine… Maar ook de standaardkamers zijn meer dan fijn en net zo fris als de grotere en luxere exemplaren.

Diner with a view

Nu is Grieks eten überhaupt geen straf, maar eten in Ekies is een feestje op zich. Allereerst de locatie. Want waar je ook eet, het is altijd met seaview. En aan het eind van de dag zelfs met bijbehorende zonsondergang. Het ene moment kies je voor een makkelijke snack op de loungebanken in de Beach Bar. Zin in een uitgebreider diner? Restaurant Bubo kookt de sterren van de Griekse hemel. Als je echt een keer wat anders wil, dan is het Treehouse restaurant dé plek waar je zijn moet. Nu is het simpele feit dat je een boomhut in mag al reden genoeg om dit te willen. Maar los daarvan word je volledig in de watten gelegd met al het goeds dat de chef te bieden heeft.

Spa The Cabana

Voel je na al deze weelde toch nog behoefte aan meer ontspanning, dan is er The Cabana. Een wit walhalla, waar luchtige gordijnen opbollen door de zeebries, terwijl sterke Griekse handen het laatste beetje spanning uit je weg masseren. Het geroezemoes van geluiden op de achtergrond sterft steeds verder weg en jij komt als herboren naar buiten. Wedden?

Kidsproof Ekies

Je hebt van die hotels die kidsproof zijn zonder overduidelijk kidsproof te zijn. Ekies is er zo een. Verscholen achter het zwembad ligt de kidsclub, waar op vaste tijden een meisje aanwezig is dat knutselt, zingt en spelletjes doet. Geen strak animatieprogramma, maar een gezellige plek waar gekeken wordt naar waar je kind zin in heeft. Iets grotere kids? Dan is het watersportprogramma een must. Suppen, zeilen, kanoën; elke dag staat er iets anders op het programma.

Eco friendly

En het allermooist van alles is, dat Ekies ontworpen en gebouwd is vanuit een eco-friendly gedachte. Er wordt gestreefd naar minimal waste en de gebruikte materialen zijn zoveel mogelijk natuurlijk. Een hotel in harmonie met het omringende landschap. Missie geslaagd.

 

Bekijk hier de website van dit heerlijke hotel.