De producten van Susanne Kaufmann zijn niet zomaar cosmeticaproducten. Het is next level verzorging, een cadeautje voor jezelf. En dat mag je jezelf best zo nu en dan gunnen. Of misschien zijn Sint en de Kerstman je dit jaar goedgezind. Het kan wellicht geen kwaad om ze dit artikel eens onder hun neus te schuiven. Want geloof me, de adventkalender van Susanne Kaufman die wil je. Of anders één van de badolies, crèmes of kruidenthees.

1. De kracht van de natuur

Als klein meisje leerde Susanne Kaufmann van haar oma over plant power. Als Alpenmeisje bracht ze haar dagen door in de natuur en leerde ze de helende werking van tientallen planten kennen. Nu, jaren later, ontwikkelt ze haar producten op basis van planten gevonden in het Bregenzerwald. Door deze koud te persen en te concentreren, behoudt ze alle actieve bestanddelen. En dat resulteert dan weer in een scala aan de meest fijne producten voor gezicht en body, die je het liefst allemaal op je kaptafel wil hebben.

2. Duurzaamheid

Altijd prettig als een cosmeticamerk produceert met respect voor dier en natuur. Susanne Kaufmann belooft dat de meeste van haar producten dierproefvrij zijn. Het verpakkingsmateriaal bestaat grotendeels uit recyclebaar glas. Om de ecologische voetpint zoveel mogelijk te beperken, wordt er gewerkt met hoofdzakelijk, regionale leveranciers en producten.

3. Een cadeau voor jezelf

En last but not least zijn de producten gewoon heel erg fijn en mooi vormgegeven. De adventkalender is mijn absolute favoriet en traditiegetrouw krijg ik deze van de goedheiligman. Maar ook van een fles Oil Bath Winter word ik heel erg blij. De verwarmende olie ruikt naar kaneelstokjes en kruidnagel. De olie zit in een grote glazen fles met daarin kruidentakken en is zo mooi dat het bijna zonde is om het daadwerkelijk te gebruiken. Maar desalniettemin; doe het. Maak een warm bad, steek de kaarsjes aan en relax.

 

https://www.susannekaufmann.com/en

https://www.skins.nl/merken-overzicht/susanne-kaufmann