Ik vind het altijd knap als een resorthotel je een gevoel van kleinschaligheid en geborgenheid geeft. Als alle faciliteiten er zijn, zonder dat je bedolven wordt door entertainment en hoogbouw. Het Doryssa Seaside Resort op Samos is zo’n plek. Ruim zonder te groot te zijn, van alle gemakken voorzien, zonder je te overspoelen.

Doryssa Seaside Resort

Samos ligt aan de oostkant van Griekenland, vlak voor de Turkse kust en is daarom behoorlijk zonzeker. Dit vriendelijke eiland is nog niet overspoeld door het massatoerisme en zodra je het binnenland inrijdt, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Lome Griekse dorpjes die zo van de ansichtkaart lijken te komen, zijn hier volop te vinden.

Het gevoel van die Griekse dorpjes heeft het Doryssa Hotel terug laten komen in haar opzet. Het hotel bestaat uit twee delen: The Village en The Hotel. The Village bestaat uit 120 huisjes van verschillende grootte die als een klein dorp zijn gesitueerd. Ze liggen verspreid langs smalle kronkelende straatjes die leiden naar een dorpsplein, met een koffiebar en restaurantjes. Of ze liggen direct aan het brede strand. De keuze is aan jou.

The Hotel

Het hotel staat in het centrale gedeelte, direct aan het ruime zwembad en met uitzicht op het strand. Net als de accomodaties van The Village zijn ook de kamers in het hotel clean, crispy en fris wit. Het fijnst zijn de kamers met balkon en zeezicht. Zeker wanneer je met jonge kinderen op vakantie bent, is het wel heel erg fijn om buiten te kunnen zitten als zij slapen.

Ook fijn is het restaurant in het hotel. Een niet al te ingewikkeld buffet met pure Griekse gerechten. Alles vers en easy going. Geen zin in een hele week buffet? In the Village vind je onder andere een sushibar en een beachfront a la carterestaurant met de meest heerlijke visgericht.

Doryssa Seaside

Behalve de gym, spa en de diverse watersporten, is het water zelf toch wel een van de belangrijkste redenen om naar Doryssa te gaan. De zee glinstert altijd op de achtergrond en is steeds aanwezig. Met je voeten in het kraakheldere water glijden alle stress en spanning direct van je af. De zachte zeewind verkoelt en lijkt de zorgen die je had mee te nemen naar een plek ver en onbereikbaar. Want in Doryssa heb je maar een doel: ontspannen.

Maison M

Lees hier alles over dit heerlijke hotel op mooi Samos. Of lees over nog meer mooie bestemmingen in Griekenland!