Nu Kerst voor de deur staat, is het tijd om een paar versnellingen terug te schakelen. Het werk is afgerond, de boodschappen zijn binnen en de pakjes liggen onder de boom. Tijd voor ontspanning. Hoe kan dat beter dan uitgebreid badderen met een kop thee en een fijn tijdschrift. En natuurlijk met een scheut verzorgende badolie, die jouw lijf nét dat verzorgende extraatje geeft. En als je dan even me-time inplant, dan doe je dat natuurlijk wel met één van deze drie luxueuze oliën.

 

Lola’s Apothecary Delicate Romance Bad & Douche Olie

Het is een mond vol, maar dan heb je wel wat. Een in Engeland, met de hand gemaakte olie boordevol biologische extracten. Dit 100% natuurlijk product bestaat uit rozen, geranium, warme kruiden met vanille, patchoeli, sinaasappel, citroen en sandelhout. De geur van rozen heeft een helende werking en vermindert stress. Een paar drupjes in je bad en je komt er zijdezacht en relaxed uit.

Te koop bij Kenko.

 

Ren Skincare Atlantic Kelp en Microalgae Bad Olie

In de winter heeft je huid te lijden onder kou en centrale verwarming. Het gevolg; een droge en soms geïrriteerde huid. Te lang badderen is dan niet het beste plan, tenzij je een goed voedende olie aan het badwater toevoegt. De Atlantic Kelp olie van Ren is hier een hele fijne voor, met dank aan de krachtige ingrediënten. Zo zorgt magnesium voor spierontspanning. Atlantische kelp is een zeewier met een hoog jodiumgehalte en herstelt de huid dankzij de voedende eigenschappen. Na een relaxmoment met deze wonderolie is je huid gehydrateerd en ontspannen.

Onder andere te koop bij Perfectly Basics.

 

Susanne Kaufmann Oil Bath For the Senses

Al eerder schreef ik over de producten van Susanne Kaufmann. Vooral van haar badproducten ben ik groot fan, vanwege de 100% natuurlijk ingrediënten, hoog geconcentreerde werkzame stoffen en de prachtig vormgegeven flessen. Alle bestandsdelen komen uit de Alpen, waar Susanne Kaufmann zelf is opgegroeid. Oil Bath for the Senses bevat ylang-ylang, lavendel en patchoelie en brengt je hele lijf weer tot rust. Ook je mind wordt relaxed door deze mix van bloemen. De geur brengt een beetje lente in deze donkere maanden.

Onder andere te koop bij Skins.

 

Het goede nieuws: alle drie de badoliën zijn vrij van parabenen, siliconen en sulfaten. De flessen zijn van glas en dus recyclebaar en de gebruikte producten zijn zoveel mogelijk lokaal. Want als je goed voor jezelf zorgt, is het ook fijn om goed voor de wereld om je heen te zorgen.